Stimuleer uw werknemers om met de E-bike naar het werk te komen. Dat is niet alleen een voordeliger alternatief, maar ook gezonder en een stuk beter voor het milieu!

FIETS VAN DE ZAAK 2020 VOOR WERKGEVERS

WAAROM UW MEDEWERKERS UITRUSTEN MET EEN E-BIKE VAN DE ZAAK

De fiets van de zaak is terug. Dat is goed, want wie fietst (en de auto laat staan) draagt bij aan schone lucht. Vanaf 1 januari 2020 geldt er heldere wetgeving die u als werkgever én uw medewerkers blij maakt. U bespaart kosten, draagt bij aan minder file- en parkeerdruk en betere luchtkwaliteit, de vitaliteit van uw medewerkers en biedt hen een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde.

Het mooie van deze regeling: wat voor fietsen geldt, gaat ook op voor E-bikes en speed pedelecs.

 

Wat zijn de voordelen voor werkgevers?

● Werknemers die fietsen zijn gezonder en vitaler. Dat betaalt zich uit in hogere productiviteit en lagere verzuimkosten.

● U geeft concreet invulling aan een duurzaam mobiliteitsbeleid en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en ecologisch herstel.

● Tegelijkertijd bespaart u op autokosten, brandstof en parkeerkosten (bedenk wat het aanhouden van die parkeerplaatsen kost).

● U kunt uw medewerkers een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde bieden.

 

Rekenvoorbeeld bijtelling 2020

Wat u verder nog moet weten

Een fiets – of E-bike – van de zaak is geschikt voor alle medewerkers. Een fiets van de zaak is ook interessant voor medewerkers met een auto van de zaak. Ook deze medewerkers kunnen naast de auto gewoon een leasefiets nemen. Hetzelfde geldt voor de collega’s met een OV-kaart van de zaak.

Met een E-bike is de regeling ook interessant voor medewerkers die wat verder weg wonen. Dat geldt ook voor medewerkers die nu de auto gebruiken voor dienstreizen. Met een E-bike ben je zo bij de klant. Gegarandeerd zonder files. Ook een parkeerplek zoeken is verleden tijd.

Dat klinkt allemaal aardig, maar zorgt het niet voor extra administratief werk en wat kost het? Terechte vragen, die veel werkgevers of HR managers hebben. Een fiets of E-bike van de zaak hoeft u niets te kosten als u ervoor kiest de kosten bij de werknemer neer te leggen. De kosten voor medewerkers zijn gering, omdat ze een enorm fiscaal voordeel genieten. Gaat u met ConnectBike in zee, dan nemen wij het administratieve werk graag uit handen.Van extra papierwerk heeft u geen last. U hoeft alleen maar de aanvraag van de werknemer te beoordelen, wij doen de rest.

MOBILITEITSPROBLEMATIEK

Veel organisaties worstelen met hun mobiliteitsprobleem. Dat is niet zo gek, want het woon-werkverkeer heeft vandaag de dag hele andere eisen. Zo moet het niet alleen betaalbaar zijn, maar ook duurzaam én passen in een vooruitstrevend MVO-beleid.

DE E-BIKE ALS ALTERNATIEF

Wilt u uw werknemers stimuleren om de auto te laten staan en de fiets te pakken? Met de E-bike geeft u uw werknemers een extra duwtje in de rug. Het is een perfecte oplossing voor uw mobiliteit en daarbij ook nog eens goedkoper, gezonder en beter voor het milieu.

FIETSSTIMULERING

De helft van de werknemers in Nederland woont minder dan 15 kilometer van het werk vandaan. Hoe krijgt u hen gemotiveerd om regelmatig de auto te laten staan en de E-bike te pakken? Met een gericht stimuleringscampagne krijgt u dat voor elkaar. Wij adviseren u graag hoe u dat tot stand kunt brengen!

REGELGEVING

Het heeft fiscale voordelen als u als werkgever een E-bike aan een werknemer ter beschikking stelt voor werkgerelateerde ritten. Zelfs wanneer de werknemer gedurende de werkdag van en naar huis rijdt voor de lunch! Voor een privé E-bike mag een werkgever voor zakelijke kilometers, inclusief woon-werkverkeer, onbelast tot € 0,19 per kilometer vergoeden. Dit kan naast vergoedingen in de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling.

ZAKELIJKE LEASE

De zakelijke lease van E-bikes in een deelsysteem heeft geen fiscale gevolgen voor de werknemers die daar gebruik van maken. Alleen bij toewijzing van een E-bike aan één persoon geldt de zogenaamde bijtelling voor privé gebruik. De bijtellingsregels worden echter per 1 januari 2020 versoepeld.

VOORDELEN VOOR DE ORGANISATIE EN MEDEWERKERS

 • Een voordelig en duurzaam alternatief voor auto, openbaar vervoer en scooter.
 • Minder ziekte; regelmatige E-bike berijders zijn fitter.
 • Minder filestress; de E-bikes zorgen voor minder vertraging bij files.
 • Minder parkeerproblemen en minder parkeerkosten.
 • Minder CO2-uitstoot van uw wagenpark.
 • Een deelsysteem voor dienstreizen dat enorm flexibel en meetbaar is.

DE VOORDELEN VAN CONNECTBIKE

 • Geen investeringen, minimale administratie en minimale logistiek.
 • Een vaste prijs al vanaf €2,15 per dag voor een E-bike van Giant.
 • Mogelijkheid van een handig deelsysteem met reserverings-app.
 • 24/7 directe pechhulp door het hele land.
 • Inclusief reparaties en preventief onderhoud tijdens de looptijd van het contract.
 • Een Allriskverzekering op alle modellen.

KOOP MET TERUGKOOPGARANTIE

Indien u als organisatie ervoor kiest om E-bikes te kopen dan kan dat natuurlijk ook. Indien gewenst kunnen wij een terugkoopgarantie afgeven, zodat u vooraf weet tegen welk bedrag u uw E-bikes weer kunt inleveren. Daarnaast kunt u ook een servicecontract afsluiten zodat u en uw medewerkers altijd verzekerd zijn van zorgeloos fietsplezier.

Op zoek naar een geschikte mobiliteitsoplossing?

Meld u aan voor de nieuwsbrief


[anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

Kantooradres: Regulierenring 9, 3981 LA Bunnik
Telefoon algemeen: 085 047 1806
Telefoon service: 085 047 9895