Bezorgfietsen altijd 100% rijklaar: een dag mee met de Mobiele Fiets- en Service Technici van ConnectBike

6 mei 2022

Home » Geen categorie » Bezorgfietsen altijd 100% rijklaar: een dag mee met de Mobiele Fiets- en Service Technici van ConnectBike

In het kort:

De Mobile Fiets- en Service Technici zijn het hart van ConnectBike. Zij rijden dagelijks het hele land door om hiermee downtime van de bezorgfietsen te minimaliseren en een lach op het gezicht van de afnemers te toveren.

Waar anderen naar een vaste standplaats gaan om met hun werk te beginnen, is de werkbus het rijdende kantoor van de technici. Met het benodigde gereedschap en eventuele reserveonderdelen in de Bio-CNG bus gaan de technici dagelijks van A naar B, om alle elektrische bezorgfietsen weer gebruiksklaar te maken. In een handige app staat de planning voor de dag, het adres van de klant en de benodigdheden. Zo houden zowel de fietstechnici als de collega’s op het hoofdkantoor een goed overzicht van de werkzaamheden die er per dag plaatsvinden.

De werkbus is het rijdende kantoor van de
technici.

Alle elektrische bezorgfietsen van ConnectBike worden tussen de zes en acht weken preventief nagelopen bij de afnemer op locatie. Daarnaast kunnen er ook calls binnenkomen van afnemers die een probleem ervaren met de E-bikes. In dat geval is het de standaard van de organisatie om het probleem op locatie binnen 24 uur op te lossen. 

De werkzaamheden van de Fiets- en Service Technici variëren tussen het vervangen van een fietsbel, tot het aandraaien van de remmen, het vastzetten van een zadel of het plaatsen van een heel nieuw rek. Geen klus is te klein of te groot voor de technici van ConnectBike. Bij aankomst geeft de technicus altijd bij de juiste contactpersoon aan dat hij of zij is gearriveerd, waarna hij of zij meteen begint met het nalopen van de bezorgfietsen. Het checken en het repareren van de fietsen gebeurt altijd secuur en tegelijkertijd in een razendsnel tempo. Terwijl de bezorgers aan het werk zijn, checkt de fietstechnicus alle E-bikes één voor één. Zodra een fiets klaar is, wordt deze direct door de bezorgers in gebruik genomen.

Het checken en het repareren van de fietsen gebeurt
altijd secuur en tegelijkertijd in een razendsnel tempo
.

 

 Op het moment dat alle bezorgfietsen gereed zijn, maakt de technicus een foto van alle fietsen die gerepareerd zijn. Hierdoor is het voor zowel de afnemers als voor ConnectBike overzichtelijk welke E-bikes zijn gemaakt en welke onderdelen zijn gebruikt.

Na het voltooien van de klus, zoekt de technicus de verantwoordelijke weer op om aan te geven dat alle werkzaamheden zijn verricht. Eenmaal terug in het rijdende kantoor wordt de app opnieuw bekeken. Zo weet de technicus precies waar en hoe laat de volgende reparatie gepland staat en welke onderdelen hierbij nodig zullen zijn.

Kortom, het werk van een fietstechnicus is een dynamische omgeving. Er is niet alleen variatie in de  werkdagen en werkzaamheden, ook de werkomgeving verschilt. De ene dag is het een bezoek in het binnen- en de andere keer in het buitenland. Dat is precies wat de werkdagen van een fietstechnicus zo leuk en uitdagend maken.

Bekijk zelf hoe een klantbezoek van ConnectBike fietstechnici eruitziet.

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.