Elektrische bezorgfietsen; sinds een aantal jaar zijn deze bezorgfietsen niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de meeste steden. Steeds meer horecaondernemers stappen over van gemotoriseerde voertuigen naar de (terecht) populaire bezorgfietsen.
Parkeerproblemen en rijbewijs
Vooral in de grotere steden, die steeds autoluwer beginnen te worden, is het toegankelijker om alle straten te bereiken met een elektrische bezorgfiets. Fietsen zijn nou eenmaal veel vaker toegestaan op bepaalde locaties dan gemotoriseerd verkeer. Ook kunnen fietsen makkelijker op exacte bezorglocaties parkeren, waardoor vertraging wordt geminimaliseerd. Tevens hebben bezorgers die gebruik maken van een fiets (tot 25 km/p.u.) geen rijbewijs nodig. Dit maakt het relatief makkelijk om een grootschalig en geschikt bezorgteam op te stellen.
Aan bestuurders van de elektrische bezorgfiets is geen minimale leeftijd verbonden. Is iemand oud genoeg om te werken? Dan is diegene automatisch oud genoeg om op de bezorgfiets te rijden. Dit maakt dat maaltijdbezorgers al vanaf hun 15e jaar mogen werken. Althans, op een elektrische bezorgfiets met trapondersteuning! Dit scheelt weer in de loonkosten.
Is iemand oud genoeg om te werken? Dan is diegene automatisch oud genoeg om op de bezorgfiets te rijden.
Overlast
Bezorgbusjes, bezorgauto’s en bezorgscooters… Ze geven alle drie verkeers- en geluidsoverlast en houden vaak het verkeer op. Door deze factoren hebben zij al snel een slechte reputatie opgebouwd en zien inwoners van steden en dorpen deze dan ook liever gaan dan komen.
Bezorgfietsen zijn daarentegen stiller, schoner, smaller, veiliger en natuurlijk milieubewuster dan de bezorg- scooters, auto’s en busjes. Werkgevers spelen ook goed in op de veiligheid van de riders. Zo proberen zij hun werknemers beter te instrueren over het onderhouden van de fiets en veilig fietsgedrag. Zo kan de veiligheid voor de riders en de omgeving gewaarborgd blijven. Het hebben van een bezorgfiets zal daardoor minder klachten opleveren van de lokale inwoners. Minder gedoe dus! Overstappen op een elektrische bezorgfiets verzekerd dan ook een betere reputatie.
Overstappen op een elektrische bezorgfiets verzekerd een betere reputatie.
Voordelig en veilig!
Tijdsdruk gaat hand in hand met maaltijdbezorging. De klant verwacht zo snel mogelijk zijn of haar warme maaltijd aan de deur. Dit zorgt er voor dat de scooters en auto’s vaak op hoge snelheden door drukbezochte plekken scheuren en dus makkelijker in onveilige verkeerssituaties terechtkomen. Vooral scooterbezorgers zijn kwetsbaarder in het verkeer met grotere kans op een fatale afloop. Ook ligt het gemiddelde schadebedrag met scooters 75% hoger.
Elektrische bezorgfietsen zijn natuurlijk smaller dan een bezorgscooter of -auto maar beschikken wel over een ‘oversized’ frame wat de bezorgfiets automatisch robuust maakt. Samen met hydraulische velgremmen en belt aandrijving wordt er ook een constante remwerking gegarandeerd. Een bezorgfiets is in vergelijking van een bezorgscooter ook veel lichter, namelijk 27,5 kilogram (met accu, zonder bezorgbox) vergeleken met 130 kilogram van de gemiddelde scooter. Dit maakt dan ook dat een bezorgfiets automatisch minder impactvol is als er toch een ongelukje gebeurd.
Het hebben van minder ongelukken en spontane garage bezoeken scheelt al flink in prijs als je dit vergelijkt met een all-in lease concept voor een elektrische fiets. Ook is er geen sprake van een directe aanschafprijs die met een elektrische bezorgscooter al snel kan oplopen tot €5.000 euro! Ook gaat er met een scooter sneller ‘exotische’ onderdelen kapot die lastig en duur zijn om te vervangen. Onderdelen van een fiets zijn daarom ook sneller en goedkoper om te vervangen.
Door het afsluiten van een all-in lease van een elektrische bezorgfiets bij ConnectBike zal je niet eens moeten nadenken over onderhoud of verzekeringen. All-in is bij ConnectBike echt all-in. Geen haken of ogen, geen kleine lettertjes en geen verrassingen. Onze elektrische bezorgfietsen worden overigens niet alleen gerepareerd wanneer er iets kapot gaat, wij komen ook iedere 6-8 weken langs voor preventief onderhoud. Zo blijft de fiets zo goed mogelijk rijdend op de weg waardoor er meer bestellingen bezorgd kunnen worden. Goed voor de zaken en portemonnee!
All-in is bij ConnectBike echt all-in.
Benieuwd wat ConnectBike kan betekenen voor jouw bedrijf? Bekijk dan hier onze bezorgfiets, download de brochure óf vraag een offerte aan!