CONNECTBIKE: ANDERS DOEN, DOOR HET ZELF TE DOEN

25 februari 2022

Home » Geen categorie » CONNECTBIKE: ANDERS DOEN, DOOR HET ZELF TE DOEN

In het kort:

In 2017 zagen Kenneth Erselina en Anton Mollerus de kans schoon om de mobility wereld meer duurzaam en divers te maken. Niet vanuit een winstoogmerk; om de mobiliteit, leefbaarheid en de economische vitaliteit van steden te vergroten. 

Het viel Kenneth en Anton op dat steeds meer organisaties kozen voor een verantwoord en duurzaam mobiliteitsbeleid. Dit zijn uiteraard mooie doelen, maar deze thema’s vragen om een totaal nieuwe aanpak en invulling van het huidige beleid. Door E-bike deelfietsen en private leasing aan te bieden bij verschillende organisaties is de drempel steeds lager om een organisatie naar een duurzamer niveau te tillen. Met deze visies richtten Kenneth en Anton een nieuwe organisatie op: E-bike2work. 

Slimme oplossingen

E-bike2work maakte zich al geruime tijd sterk om het woon-werkverkeer minder vervuilend te maken door slimme oplossingen en bewustwording te creëren bij verschillende organisaties. Op deze manier werd er een begin gemaakt in de realisatie van een nieuwe wereld. De verwachting is dat steden van de toekomst uitgaan van drie vormen mobiliteit, namelijk lopen, openbaar vervoer en fietsen. Hierdoor zullen steden steeds auto- en file vrijer worden

In 2018 las Kenneth een artikel in de Financial Times over ontwikkelingen in de bezorgmarkt. Opvallend was dat de CEO van Domino’s Pizza UK vermeldde dat hij de vervuilende auto’s en scooters de deur wilde wijzen. Kenneth was het hier helemaal mee eens! Daarom hebben E-bike2work en ‘s werelds grootste fietsproducent, Giant, de handen ineengeslagen. Hieruit is een all inclusive E-bike mobiliteitsproject ontstaan. En tada… ConnectBike werd geboren! 

ConnectBike ontwikkelt elektrische fietsen voor verschillende marktsegmenten, met in het bijzonder de maaltijdbezorging. Hierbij is samengewerkt met een paar kleine ondernemers en grote spelers op het gebied van food delivery. Dit omdat elektrische bezorgfietsen in de grote steden mobieler en sneller zijn en tegelijk minder CO2 en fijnstof uitstoten.

De fiets

ConnectBike doet dingen anders door het zelf te doen. Voor het ontwerp van de E-bike is gekeken naar de looks, perfecte financiering, verzekering, full service & onderhoud en pechhulp. Doordat de elektrische (bezorg)fiets is samengesteld en uitvoerig is getest door onze partners, is ConnectBike precies ingericht om aan de vraag vanuit de markt te voldoen. Ook is er gekeken naar wat de bezorgers nodig hebben om zo veel mogelijk comfort te kunnen bieden tijdens hun bezorg shifts. Door de motor en accu goed te laten koppelen met elkaar is tussentijds laden of accu’s wisselen ook verleden tijd. Niks is vervelender dan je werkdag op een kapotte of lege fiets te moeten doorbrengen natuurlijk!

Door onder andere deze aanpassingen zijn de robuuste fietsen van ConnectBike fool-proof gemaakt om zo min mogelijk downtime te garanderen. Daarnaast levert ConnectBike elke zes tot acht weken preventief onderhoud. Mocht er buiten deze service momenten om tóch behoefte zijn aan een servicebeurt? Dan zijn onze fietstechnici maar een belletje van je verwijderd. En dat allemaal voor een vast bedrag per maand, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. 

Het team

Naast de visie op het leveren van duurzame impact, besteed ConnectBike ook veel aandacht aan diversiteit en inclusie. Zo is ConnectBike trots op haar diverse team. Een club ambitieuze mannen en vrouwen van verschillende culturele achtergronden, met ieder een eigen visie op duurzaamheid. Iedereen draagt zijn/haar streepje bij om de vergroening van de mobility markt mogelijk te maken. Zowel op kantoor als in hun dagelijkse leven.

En dit team blijft maar groeien! ConnectBike streeft er naar om jaarlijks vier jongeren aan te nemen zonder relevante werkervaring. ConnectBike gelooft namelijk in de kracht van diverse teams. Niet alleen vanuit maatschappelijk oogpunt, maar ook uit zakelijk oogpunt; divers samengestelde teams leveren eenvoudigweg betere prestaties. Ook volgt ConnectBike het principe “Recruit the unemployed first”. In de afgelopen twee jaar zijn er immers veel mensen buiten hun schuld werkloos geraakt. ConnectBike helpt deze mensen door werkgelegenheid te bieden en eventuele omscholing. Uiteindelijk wil ConnectBike eind 2024 minimaal 150 nieuwe werknemers aannemen met verschillende genders, werkervaringen, opleidingsniveaus en geloofsovertuigingen.

Kortom; The way to go, together!

Nieuwsgierig naar meer manieren hoe jij een steentje bij kan dragen? Kijk dan eens op www.verbeterdestad.nl en bekijk hoe jij jouw leefomgeving kunt verbeteren.

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.