DE ELEKTRISCHE FIETS, HET MEEST GELIEFD

29 december 2021

Home » Geen categorie » DE ELEKTRISCHE FIETS, HET MEEST GELIEFD

In het kort:

Sinds de Coronacrisis is de elektrische fiets populairder dan ooit en daarom zetten wij graag alle voordelen voor jou op een rijtje. 

In 2021 zijn er naar schatting maar liefst 1,2 miljoen elektrische fietsen verkocht. 

 

Afgelopen jaar reisde men veel minder met het Openbaar Vervoer, vulde zij vrije tijd anders in en waren de opties om te sporten vrij beperkt. Daarentegen gingen steeds meer mensen de natuur in, omdat winkels, bioscopen, horeca en dergelijke dicht waren. Daarnaast had men meer geld over1, omdat bijvoorbeeld vele dure vakanties geannuleerd werden. Zo bleef er bij de meeste mensen genoeg geld over om zich een mooie fiets te kunnen veroorloven. Hierdoor zijn mensen de elektrische fiets steeds meer gaan omarmen. Zo is uit grootschalig onderzoek van Multiscope2 gebleken dat er in 2021 naar schatting 1,2 miljoen e-bikes zijn verkocht. Dit is een ongelooflijk aantal ten opzichte van 2019, toen was dit aantal nog maar 420.000.

Uit de bovengenoemde cijfers kunnen we concluderen dat de elektrische fiets populairder is dan ooit en hier worden zowel jouw lichaam als het milieu erg blij van. Het aanschaffen van een elektrische fiets heeft namelijk een aantal grote voordelen; het verbeterd je gezondheid en verminderd tegelijkertijd jouw ecologische voetprint. Zo is één kilometer die je aflegt op de e-bike, wel dertig keer schoner dan één kilometer met de auto. Daarnaast verbrand je op een e-bike gemiddeld 200 tot 300 calorieën per uur en verlaagt het je ziekteverzuim van gemiddeld acht dagen naar zeven dagen in het jaar. Tevens kan je de e-bike ook gebruiken voor woon-werkverkeer. Je zult nooit meer te laat aankomen op werk, want die urenlange files kun je simpelweg gewoon vermijden.

Al met al; een hoop voordelen om je e-bike dus vaker te gebruiken.  

 

1 https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/31/halvering-aantal-vakanties-naar-buitenland-in-2020

2 http://www.multiscope.nl/persberichten/1-2-miljoen-nieuwe-e-bikes-in-2021/

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.