De laatste E-bike trends en ontwikkeling.

Verder lees je meer over wie wij zijn, wat we doen, waar wij voor staan. Ook lees je meer over onze projecten, opdrachtgevers, partners en wat ons bezighoudt.

Is dit het einde van de bezorgscooter?

De nieuwe snelheidsbeperking van 30 km/u voor scooters, auto’s en (bestel)bussen in Amsterdam zet de stad op zijn kop. Deze maatregel is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en verkeersveiligheid. Het verlaagt de uitstoot, verbetert de luchtkwaliteit, verhoogt de veiligheid op de weg en vermindert verkeerslawaai. Dit initiatief stimuleert duurzame mobiliteit en moedigt het gebruik van openbaar vervoer en elektrische fietsen aan. Staat Amsterdam met de invoer van deze maatregel op het punt om een voorbeeld te stellen voor andere steden in Nederland?

Meer dan alleen een bezorgfiets!

Gemeenten voeren steeds meer wet- en regelgevingen voor auto’s en (bestel)bussen om CO2-uitstoot te verminderen. Om deze reden wordt de bezorgfiets steeds belangrijker voor bedrijven. De Giant Deliver-E+ van ConnectBike is een speciale elektrische bezorgfiets die niet alleen goederen bezorgt, maar ook bijdraagt aan een groenere toekomst.

Bedrijfsfiets: duurzaam en snel van en naar werk

Je bent sneller op je afspraak met de E-bike. Met het full service deelsysteem van ConnectBike is er altijd een E-bike beschikbaar om de lange files te omzeilen. Makkelijk te gebruiken en te reserveren via de smartphone app én jouw organisatie is direct duurzaam bezig!

Deelfiets voor (thuis)zorg: duurzaam aan huis!

Met de elektrische deelfietsen van ConnectBike duurzaam zorg aan huis verlenen? Dat kan! Altijd een parkeerplek en duurzaam en snel tussen cliënten reizen met het totaalconcept van ConnectBike. Comfortabel voor iedereen en makkelijk te gebruiken door alle collega’s via een handige app.

Deelfiets onderwijs: snel en zorgeloos

De elektrische deelfietsen van ConnectBike zijn dé duurzame mobiliteitsoplossing voor jouw onderwijsinstelling. Bespaar kosten, verminder je CO2-uitstoot en ga efficienter om met tijd. De elektrische fietsen zijn makkelijk te reserveren, openen en gebruiken voor jouw werknemers via een smartphone app.

Elektrische deelfietsen van ConnectBike: #1 ontzorging

Woon- werkverkeer & jouw dienstritten doen met een E-bike? Dat kan! Met het full service concept van ConnectBike krijgt jouw organisatie de mensen uit de auto, en op de fiets.

Is het mogelijk om als particulier een elektrische fiets te leasen?

ConnectBike levert alleen Giant E-bikes aan de zakelijke markt (B2B), dus niet aan particulieren. Ben je als particulier toch geïnteresseerd in het leasen van een fiets? Lees dan op welke criteria jij moet letten.

Wat is de beste elektrische fiets?

De beste elektrische fiets moet aan een aantal criteria voldoen. Ga daarom vooral het gesprek aan met leveranciers om te bepalen welke elektrische fiets aan bovengenoemde criteria voldoet. Het maken van een weloverwogen keuze kan ondernemers namelijk veel geld besparen.

Wat is voordeliger; elektrische bezorgfiets leasen of kopen?

De algemene gedachte heerst dat het kopen van een elektrische bezorgfiets voordeliger is dan leasen. Echter, blijkt in de praktijk het tegenovergestelde waar te zijn. Een bezorgfiets leasen is goedkoper dan kopen. Lees er alles over in deze blog.

Wat kost een bezorgfiets?

Bedrijven fietsen de bijen terug de stad in. Om de wereld sneller te verduurzamen zet ConnectBike nog een tandje bij. Want bij elke nieuwe elektrische bezorgfiets die onze klanten afnemen, kunnen zij deelnemen aan het Bee2Bee programma en zo bijdragen aan de vergroening van steden. Lees er meer ov

Hely & ConnectBike slaan handen ineen

ConnectBike geeft met de samenwerking met Hely verder concrete invulling aan haar activiteiten voor slimme deelmobiliteit. En dat is goed nieuws, want het zorgt ervoor dat nog meer mensen kunnen profiteren van de snelle en robuuste E-bike van ConnectBike.

Het Bee2Bee-programma van ConnectBike

Bedrijven fietsen de bijen terug de stad in. Om de wereld sneller te verduurzamen zet ConnectBike nog een tandje bij. Want bij elke nieuwe elektrische bezorgfiets die onze klanten afnemen, kunnen zij deelnemen aan het Bee2Bee programma en zo bijdragen aan de vergroening van steden. Lees er meer ov

E-bike voor bezorgen: wat kost het aan stroom?

Ondanks de stijgende energieprijzen vallen de stroomkosten van de e-bike in het niets in vergelijking met bijvoorbeeld de afschrijvingskosten. Maar wat kost een e-bike voor bezorgen nou precies aan stroom per jaar? Lees het in deze blog.

Premium bezorgfiets leasen met premium service

Als er iets echt all-in is dan is het leasen bij ConnectBike. Je krijgt dan niet alleen goede kwaliteit fietsen, maar ook service waar je ‘u’ tegen zegt. Preventieve checks, pechhulp, reparatie op locatie, je noemt het en de Mobiele Fiets- en Service technici van ConnectBike bieden het.

De snelheid en veiligheid van een bezorgfiets

Pakketbezorgers, maaltijdbezorgers, flitsbezorgers…. ze stappen massaal op de elektrische fiets. En dat is niet zo gek. De E-bike is namelijk veel sneller dan een gewone fiets, waardoor er meer bestellingen worden afgeleverd in dezelfde tijd. Maar hoe snel is zo’n E-bike voor bezorgen precies? En belangrijker nog: hoe zit het met de veiligheid? Je leest het hier.

Meer vrouwen in de techniek. En snel!

Als het gaat om de bezetting binnen de techniek zijn vrouwen helaas nog altijd in de minderheid. Daar wil ConnectBike een stokje voor steken, want dit moet veranderen. Vrouwen binnen de techniek brengen namelijk vele voordelen met zich mee. Wat deze voordelen precies zijn? Lees het in deze blog.

Bezorgfietsen winnen met gemak de populariteit!

De Mobile Fiets- en Service Technici zijn het hart van ConnectBike. Zij minimaliseren de downtime ›van de E-bikes en zorgen voor een glimlach op het gezicht van onze afnemers. Benieuwd hoe een bezoek van onze technici eruitziet? Je leest het hier.

Bezorgfietsen altijd 100% rijklaar: een dag mee met de Mobiele Fiets- en Service Technici van ConnectBike

De Mobile Fiets- en Service Technici zijn het hart van ConnectBike. Zij minimaliseren de downtime ›van de E-bikes en zorgen voor een glimlach op het gezicht van onze afnemers. Benieuwd hoe een bezoek van onze technici eruitziet? Je leest het hier.

Elektrische bezorgfietsen zijn de toekomst – De visie van onze CEO

Jeroen van Doeveren is in 2019 binnengestroomd bij ConnectBike en heeft veel te maken met de projecten in binnen- en buitenland. Jeroen is er van overtuigd dat ConnectBike met haar huidige elektrische bezorgfiets de West-Europese markt kan veroveren sinds de maaltijdbezorging en de flitsbezorging hier snel groeien. Ook liggen er volgens Jeroen nog voldoende kansen binnen andere distributiekanalen en laat ConnectBike haar capaciteiten snel opschalen om groene en filevrije bezorging zo snel mogelijk haalbaar te maken!

Overgang naar e-bike: een analyse van kosten, impact en operationele efficiëntie

Met de stijgende benzineprijzen en autoluwe steden is het vaak handiger en sneller om de traditionele auto en scooter te laten staan en op een elektrische fiets te stappen. Naast de voordelen voor milieu en omgeving, maakt de overstap naar e-bikes snelle en grootschalige bezorging mogelijk.

DE E-BIKE: HET SLIMSTE VERVOERSMIDDEL IN DE SMART CITY

De Smart City is momenteel talk of the town en heeft de visie om de stad bereikbaarder, gezonder, veiliger en duurzamer te maken. Kortom, het grote doel van elke Smart City is om een stad meer leefbaar te maken. Daarbij draait het allemaal om het verzamelen van zoveel mogelijk data. Over bijvoorbeeld verkeersstromen, energieverbruik, de afvoer van hemelwater, de luchtkwaliteit en criminaliteit.

CONNECTBIKE: ANDERS DOEN, DOOR HET ZELF TE DOEN

In 2017 zagen Kenneth Erselina en Anton Mollerus de kans schoon om de mobility wereld meer duurzaam en divers te maken. Niet vanuit een winstoogmerk; om de mobiliteit, leefbaarheid en de economische vitaliteit van steden te vergroten.

ZEG HALLO TEGEN EEN DUURZAAM KANTOOR

Anno 2022 is duurzaamheid geen luxe meer, maar gewoon noodzaak. Ook op kantoor. Je kunt hierdoor geld besparen, maar het grootste voordeel is dat je een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Hieronder een aantal simpele tips om de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf te verminderen.

DE ELEKTRISCHE FIETS, HET MEEST GELIEFD

Afgelopen jaar reisde men veel minder met het Openbaar Vervoer, vulde zij vrije tijd anders in en waren de opties om te sporten vrij beperkt. Daarentegen gingen steeds meer mensen de natuur in, omdat winkels, bioscopen, horeca en dergelijke dicht waren. Daarnaast had men meer geld over1, omdat bijvoorbeeld vele dure vakanties geannuleerd werden. Zo bleef er bij de meeste mensen genoeg geld over om zich een mooie fiets te kunnen veroorloven. Hierdoor zijn mensen de elektrische fiets steeds meer gaan omarmen. Zo is uit grootschalig onderzoek van Multiscope2 gebleken dat er in 2021 naar schatting 1,2 miljoen e-bikes zijn verkocht. Dit is een ongelooflijk aantal ten opzichte van 2019, toen was dit aantal nog maar 420.000.

DUURZAME MOBILITEIT: DÉ OPLOSSING VOOR SCHONE FILEVRIJE STEDEN

Wereldwijd is het klimaat aan het veranderen. De conclusies van het reeds in 2007 gepubliceerde rapport van het Intergovernmental Panel on Climat Change (IPCC) spreken in dat opzicht voor zich . Vaststaat ook dat wij – als mens – door het opstoken van fossiele brandstoffen en industriële en agrarische activiteiten – de belangrijkste veroorzaker zijn van deze klimaatveranderingen.

CONNECTBIKE HAALT GELD OP VOOR AMBITIEUZE GROEISTRATEGIE

ConnectBike is sinds 2019 actief met onder andere als doel de elektrische bezorgfiets met passende service en financiering in Europa op de markt te brengen. Hiermee speelt Connectbike in op de sterk groeiende vraag van bezorgdiensten naar duurzaam vervoer. Connectbike heeft samen met Giant een speciale elektrische bezorgfiets ontwikkeld die voldoet aan de zware gebruikseisen die deze markt stelt. Klanten van ConnectBike zijn onder andere Just Eat Takeaway, Domino’s Pizza, de Beren, Getir, Taco Mundo en Burgerme.

EBS KIEST VOOR E-BIKE DEELSYSTEEM VAN CONNECTBIKE IN REGIO HAAGLANDEN

ConnectBike gaat in de regio Haaglanden een nieuw deelsysteem voor E-bikes en fietsen lanceren. Daartoe werken we nauw samen met vervoersmaatschappij EBS en exploitant van fietsstallingen U-stal. Abonnementen worden tot 75 procent goedkoper dan de bekende OV-fiets.

ELEKTRISCHE FIETS SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR MAALTIJDBEZORGING

In een serieuze poging meer mensen uit de auto en op de E-bike te krijgen hebben verschillende spelers de krachten gebundeld. ConnectBike, zoals de alliantie heet, wil met het aanbieden van deel E-bikes voor de publieke en zakelijke markt bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit, de vergroening en de leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.

CONNECTBIKE MIKT VANUIT ANTWERPEN OP SNELGROEIENDE MARKT VOOR DEEL E-BIKES IN BELGIË

ConnectBike heeft in nauwe samenwerking met verschillende grote restaurantketens een nieuwe elektrische fiets ontwikkeld speciaal voor de food delivery markt. De ‘Deliver-E+’ is een heavy duty elektrische fiets bestand tegen zeer intensief gebruik, waardoor onderhoudskosten en afschrijvingen beduidend lager zijn. Restaurantketens en maaltijdbezorgers hebben de elektrische fietsen in de afgelopen maanden uitgebreid getest en zijn zonder uitzondering bijzonder positief.

PODCAST: HOE KRIJG JE MEDEWERKERS OP DE E-BIKE?

Technologie die ondernemers een handje helpt om werknemers uit de auto te krijgen en zo miljarden aan fileleed te besparen. Daartoe rijdt een groep bedrijven vanaf deze maand duizenden e-bikes de markt op voor werknemers, ouders met kinderen en fietskoeriers.

ZOMER UPDATE: JULI 2019

Na de succesvolle introductie in Nederland is ConnectBike vanaf september ook actief in België. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen door onze Belgische partner getroffen om ons E-bike concept ook op de zakelijke markt in België te introduceren. Uit gesprekken met verschillende potentiële klanten blijkt dat de interesse voor een vernieuwend mobiliteitsconcept groot is.

HET GELD LIGT OP HET FIETSPAD

Het zit de forens van vandaag de dag niet mee. De grote steden slibben dicht en zowel de woning als het kantoor wordt steeds slechter bereikbaar. Collega’s komen gestrest en gefrustreerd uit de file. En vaak komen ze ook te laat. Want ze moeten natuurlijk ook nog een parkeerplekje zoeken. En de plekjes die ze kunnen vinden, zijn vervolgens duur. In het openbaar vervoer is het tijdens de spits overigens niet veel beter. Volgepropte coupés en de kans op vertraging ligt altijd op de loer.

HET KLIMAATDOEL IS EIGENLIJK EEN SCHOT VOOR OPEN DOEL

Alle stoplichten staan op groen! Er is nu echt niets meer wat de E-bike nog tegenhoudt. Kijk maar even naar de prachtige rapportcijfers hieronder. Daarmee trekken we zelfs de meest hardnekkige twijfelaars over de streep en halen we die klimaatdoelen op onze sloffen.

WONDERMIDDEL VOOR GEZONDE EN FITTE WERKNEMERS

Goed nieuws voor HR-managers. Er is een wondermiddel ontdekt om het ziekteverzuim onder werknemers drastisch terug te brengen. Volgens TNO kan dit middel een kostenbesparing opleveren van maar liefst 27 miljoen euro mits 1 procent van de werkende bevolking er meer gebruik van zou maken. En nee, het is geen duur sportschoolabonnement of bedrijfsmasseur die de schoudertjes van de werknemers losmaakt. Het wondermiddel is een fiets.

GIANT BETREEDT ZAKELIJKE MARKT VOOR DEEL E-BIKES

AMSTERDAM, 8 mei 2019 – In een serieuze poging meer mensen voor woon-werkverkeer en zakelijk vervoer uit de auto en op de E-bike en fiets te krijgen, hebben verschillende spelers de krachten gebundeld. ConnectBike, zoals de alliantie heet, verwacht in 2021 een belangrijk aandeel op de markt voor zakelijke elektrische fietsen in Nederland en België te hebben en tegelijkertijd een substantiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit, vergroening en leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.
Kenneth Erselina contact

Don’t be shy, just say hi!.

Don’t be shy, just say hi! Heb je vragen, opmerkingen of meer informatie nodig? Neem contact met ons op en wij helpen jou graag verder.

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.