De laatste E-bike trends en ontwikkeling.

Verder lees je meer over wie wij zijn, wat we doen, waar wij voor staan. Ook lees je meer over onze projecten, opdrachtgevers, partners en wat ons bezighoudt.

ZEG HALLO TEGEN EEN DUURZAAM KANTOOR

Anno 2022 is duurzaamheid geen luxe meer, maar gewoon noodzaak. Ook op kantoor. Je kunt hierdoor geld besparen, maar het grootste voordeel is dat je een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Hieronder een aantal simpele tips om de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf te verminderen.

DE ELEKTRISCHE FIETS, HET MEEST GELIEFD

Afgelopen jaar reisde men veel minder met het Openbaar Vervoer, vulde zij vrije tijd anders in en waren de opties om te sporten vrij beperkt. Daarentegen gingen steeds meer mensen de natuur in, omdat winkels, bioscopen, horeca en dergelijke dicht waren. Daarnaast had men meer geld over1, omdat bijvoorbeeld vele dure vakanties geannuleerd werden. Zo bleef er bij de meeste mensen genoeg geld over om zich een mooie fiets te kunnen veroorloven. Hierdoor zijn mensen de elektrische fiets steeds meer gaan omarmen. Zo is uit grootschalig onderzoek van Multiscope2 gebleken dat er in 2021 naar schatting 1,2 miljoen e-bikes zijn verkocht. Dit is een ongelooflijk aantal ten opzichte van 2019, toen was dit aantal nog maar 420.000.

DUURZAME MOBILITEIT: DÉ OPLOSSING VOOR SCHONE FILEVRIJE STEDEN

Wereldwijd is het klimaat aan het veranderen. De conclusies van het reeds in 2007 gepubliceerde rapport van het Intergovernmental Panel on Climat Change (IPCC) spreken in dat opzicht voor zich . Vaststaat ook dat wij – als mens – door het opstoken van fossiele brandstoffen en industriële en agrarische activiteiten – de belangrijkste veroorzaker zijn van deze klimaatveranderingen.

CONNECTBIKE HAALT GELD OP VOOR AMBITIEUZE GROEISTRATEGIE

ConnectBike is sinds 2019 actief met onder andere als doel de elektrische bezorgfiets met passende service en financiering in Europa op de markt te brengen. Hiermee speelt Connectbike in op de sterk groeiende vraag van bezorgdiensten naar duurzaam vervoer. Connectbike heeft samen met Giant een speciale elektrische bezorgfiets ontwikkeld die voldoet aan de zware gebruikseisen die deze markt stelt. Klanten van ConnectBike zijn onder andere Just Eat Takeaway, Domino’s Pizza, de Beren, Getir, Taco Mundo en Burgerme.

EBS KIEST VOOR E-BIKE DEELSYSTEEM VAN CONNECTBIKE IN REGIO HAAGLANDEN

ConnectBike gaat in de regio Haaglanden een nieuw deelsysteem voor E-bikes en fietsen lanceren. Daartoe werken we nauw samen met vervoersmaatschappij EBS en exploitant van fietsstallingen U-stal. Abonnementen worden tot 75 procent goedkoper dan de bekende OV-fiets.

ELEKTRISCHE FIETS SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR MAALTIJDBEZORGING

In een serieuze poging meer mensen uit de auto en op de E-bike te krijgen hebben verschillende spelers de krachten gebundeld. ConnectBike, zoals de alliantie heet, wil met het aanbieden van deel E-bikes voor de publieke en zakelijke markt bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit, de vergroening en de leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.

CONNECTBIKE MIKT VANUIT ANTWERPEN OP SNELGROEIENDE MARKT VOOR DEEL E-BIKES IN BELGIË

ConnectBike heeft in nauwe samenwerking met verschillende grote restaurantketens een nieuwe elektrische fiets ontwikkeld speciaal voor de food delivery markt. De ‘Deliver-E+’ is een heavy duty elektrische fiets bestand tegen zeer intensief gebruik, waardoor onderhoudskosten en afschrijvingen beduidend lager zijn. Restaurantketens en maaltijdbezorgers hebben de elektrische fietsen in de afgelopen maanden uitgebreid getest en zijn zonder uitzondering bijzonder positief.

PODCAST: HOE KRIJG JE MEDEWERKERS OP DE E-BIKE?

Technologie die ondernemers een handje helpt om werknemers uit de auto te krijgen en zo miljarden aan fileleed te besparen. Daartoe rijdt een groep bedrijven vanaf deze maand duizenden e-bikes de markt op voor werknemers, ouders met kinderen en fietskoeriers.

ZOMER UPDATE: JULI 2019

Na de succesvolle introductie in Nederland is ConnectBike vanaf september ook actief in België. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen door onze Belgische partner getroffen om ons E-bike concept ook op de zakelijke markt in België te introduceren. Uit gesprekken met verschillende potentiële klanten blijkt dat de interesse voor een vernieuwend mobiliteitsconcept groot is.

HET GELD LIGT OP HET FIETSPAD

Het zit de forens van vandaag de dag niet mee. De grote steden slibben dicht en zowel de woning als het kantoor wordt steeds slechter bereikbaar. Collega’s komen gestrest en gefrustreerd uit de file. En vaak komen ze ook te laat. Want ze moeten natuurlijk ook nog een parkeerplekje zoeken. En de plekjes die ze kunnen vinden, zijn vervolgens duur. In het openbaar vervoer is het tijdens de spits overigens niet veel beter. Volgepropte coupés en de kans op vertraging ligt altijd op de loer.

HET KLIMAATDOEL IS EIGENLIJK EEN SCHOT VOOR OPEN DOEL

Alle stoplichten staan op groen! Er is nu echt niets meer wat de E-bike nog tegenhoudt. Kijk maar even naar de prachtige rapportcijfers hieronder. Daarmee trekken we zelfs de meest hardnekkige twijfelaars over de streep en halen we die klimaatdoelen op onze sloffen.

WONDERMIDDEL VOOR GEZONDE EN FITTE WERKNEMERS

Goed nieuws voor HR-managers. Er is een wondermiddel ontdekt om het ziekteverzuim onder werknemers drastisch terug te brengen. Volgens TNO kan dit middel een kostenbesparing opleveren van maar liefst 27 miljoen euro mits 1 procent van de werkende bevolking er meer gebruik van zou maken. En nee, het is geen duur sportschoolabonnement of bedrijfsmasseur die de schoudertjes van de werknemers losmaakt. Het wondermiddel is een fiets.

GIANT BETREEDT ZAKELIJKE MARKT VOOR DEEL E-BIKES

AMSTERDAM, 8 mei 2019 – In een serieuze poging meer mensen voor woon-werkverkeer en zakelijk vervoer uit de auto en op de E-bike en fiets te krijgen, hebben verschillende spelers de krachten gebundeld. ConnectBike, zoals de alliantie heet, verwacht in 2021 een belangrijk aandeel op de markt voor zakelijke elektrische fietsen in Nederland en België te hebben en tegelijkertijd een substantiële bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit, vergroening en leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.
Kom in contact met ons

Don’t be shy, just say hi!.

Don’t be shy, just say hi! Heb je vragen, opmerkingen of meer informatie nodig? Neem contact met ons op en wij helpen jou graag verder.