Elektrische bezorgfietsen zijn de toekomst – De visie van onze CEO

5 april 2022

Home » Geen categorie » Elektrische bezorgfietsen zijn de toekomst – De visie van onze CEO

In het kort:

Als er iemand wat kan zeggen over hoe ConnectBike in elkaar zit, dan is het wel onze eigen CEO Jeroen van Douveren. De jeugdvriend van Anton Mollerus is medio 2019 ingestroomd binnen ConnectBike, waar hij begon met een “snuffelstage” om te kijken of de branche bij hem paste. En dit bleek een goede match, want in 2020 werd hem gevraagd om ConnectBike aan te sturen als CEO. Iets wat hij hoopt nog jaren te mogen doen.

Anton vroeg mij om een businessplan te schrijven om investeerders aan te trekken”, begint Jeroen, die voorheen werkzaam was in de fashion & voedingsindustrie. Hij zag direct dat ConnectBike een goede propositie op de elektrische fietsenmarkt had, doordat de elektrische fietsen afgestemd waren met leasing en bovenal goede service.

En met dat serviceconcept is ConnectBike de markt op gegaan met verschillende testrondes. Onze huidige elektrische bezorgfiets bestond toen nog niet, dus er werd gewerkt met de gewone (consumenten) e-bike’s van Giant om de markt te leren kennen. “We hebben verschillende projecten gehad met instanties en gemeenten in het binnen- en buitenland, helaas hebben dat soort instanties liever grote bedrijven die economisch gezonder er voor staan.” Na een aantal uren aan de tekentafel en drie verschillende prototypes, werd de de Deliver-E+ in het leven geroepen. “Met deze elektrische bezorgfiets kunnen we wél West-Europa voorzien van onze fietsen, op die manier is ConnectBike stabieler en kunnen wij ons uiteindelijk weer focussen op grotere deelsystemen en projecten.”

 “Je ziet op een gegeven moment dat er iets gebeurt op de markt. En er is vraag naar je product! Je gaat gewoon aan de slag.” 

Er liggen volgens Jeroen nog zat kansen in West-Europa. De maaltijdbezorging is natuurlijk niks nieuws anno 2022. De flits boodschappendiensten daarentegen wel en die rijden, inderdaad, vaak op elekrische bezorgfietsen! Dit concept groeit als kool over heel West-Europa, waardoor de vraag naar de fietsen vanzelf zal toenemen. “Je ziet op een gegeven moment dat er iets gebeurt op de markt. En er is vraag naar je product! Je gaat gewoon aan de slag.” Gelukkig groeit ConnectBike net zo hard mee, want inmiddels telt de organisatie al 22 techneuten in de Benelux.

En die groei binnen ConnectBike is maar goed ook. Want volgens Jeroen zullen er in de aankomende jaren ook veel andere grote bedrijven in de Randstad interesse hebben in elektrische bezorgfietsen. Denk hierbij aan winkels als Zalando en Bol.com, met een goed distributiekanaal waar same day delivery in de grotere steden steeds vaker kan.

“We zijn onze capaciteiten flink aan het opschalen om dat haalbaar te maken!”

“Neem als voorbeeld Amsterdam, je kan soms met de auto niet eens op locatie komen. Daarnaast is het parkeren duur en zijn vaak de bezorgbusjes maar half vol. Reken maar uit hoeveel je dat gaat kosten per rit en hoeveel file en uitstoot dat veroorzaakt.” ConnectBike probeert dat probleem écht op te lossen. “We zijn onze capaciteiten flink aan het opschalen om dat haalbaar te maken!”

Een goed voorbeeld van de capaciteiten opschalen, is het systeem wat ConnectBike gebruikt om te meten wanneer onderdelen van de bezorgfietsen precies kapot gaan. Door hier op in te spelen kan er service gegeven worden voordat de fiets echt kapot is. “Inmiddels hebben wij na 1,5 jaar genoeg data over onze e-bikes gekregen dat wij precies weten hoe de service in verschillende landen moet verlopen.” Iets waar Jeroen en ConnectBike heel trots op zijn, want zonder service – geen werkende fiets!

Hierdoor onderscheid ConnectBike haarzelf door naast een lease ook een serviceconcept aan te bieden. Daar is veel tijd ingestoken. Daarvoor heeft ConnectBike in binnen- en buitenland goede mensen nodig met enthousiasme. Jeroen wenst dan dat hij in de aankomende jaren nog veel leergierige en enthousiaste mensen mag verwelkomen binnen de organisatie. “Ik hoop gewoon dat er uiteindelijk een grote groep met leuke mensen zit die veel plezier hebben in het samenwerken. Op die manier laten we ConnectBike net zo soepel lopen als onze elektrische bezorgfiets!

elektrische bezorgfietsen

Onze service met een glimlach – ConnectBike

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.