ELEKTRISCHE FIETS SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR MAALTIJDBEZORGING

23 januari 2020

Home » Pech » ELEKTRISCHE FIETS SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR MAALTIJDBEZORGING

In het kort:

ANTWERPEN, 23 januari 2020 – In een serieuze poging meer mensen uit de auto en op de elektrische fiets te krijgen hebben verschillende spelers de krachten gebundeld. ConnectBike, zoals de alliantie heet, wil met het aanbieden van deel E-bikes voor de publieke en zakelijke markt bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit, de vergroening en de leefbaarheid van steden en de vitaliteit van medewerkers.

Drijvende krachten achter ConnectBike België zijn Jim Briels en Max Machtelinckx van Cloudbike. Begin vorig jaar lanceerden zij in Antwerpen met succes het publieke deelfietsprogramma Cloudbike. “Wij zien dat er bij gemeenten, bedrijven en organisaties grote interesse is voor goed werkende E-bike deelsystemen”, zegt Jim Briels van ConnectBike België. “Dit concept is enorm flexibel en kan voor talloze doeleinden worden ingezet. Denk daarbij als oplossing voor de first of last mile, op bedrijvenparken of voor food delivery. Ook zien we potentieel in het terugverdienmodel. Zo kunnen bijvoorbeeld hotels de fietsen gemakkelijk doorverhuren aan klanten zonder gedoe met sleutels, administratie of onderhoud. Als organisatie geef je zo bovendien een goede invulling aan een duurzaam mobiliteitsbeleid en draag je bij aan schone lucht in de steden.”

Koen Kennis, schepen van mobiliteit in Antwerpen: ‘Door keuzes die Connectbike maakt en de samenwerking van verschillende partners die er achter schuil gaat, neemt dit initiatief een serieuze optie op de toekomst. Voor bedrijven met dergelijke visie en innovatieve ideeën is altijd plaats in Antwerpen.’

Alternatief voor de auto en het openbaar vervoer

ConnectBike is een initiatief van E-bike2work, een social venture die zich inzet om de luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit in- en rondom steden te verbeteren en Giant, ‘s werelds grootste fietsfabrikant. Om een vuist te kunnen maken, heeft ConnectBike een coalitie van innovatieve scale-ups en gerenommeerde namen om zich heen verzameld. Die bestaat onder andere uit AON, Allianz Partners en Arval.

Door samen te werken is ConnectBike in staat bedrijven, bedrijvenparken, organisaties of gemeenten complete elektrische fiets deeloplossingen te bieden als alternatief voor de auto of als aanvulling op het openbaar vervoer.

“Organisaties laten vaak grote kansen liggen om medewerkers uit de auto en op de fiets te krijgen”, zegt Kenneth Erselina, co-founder van ConnectBike. “Ze willen wel overstappen op een duurzaam mobiliteitsbeleid, maar willen geen gedoe met kapotte fietsen of complexe deelsystemen. Met ons aanbod nemen we die obstakels weg.”  

Full-service oplossing

ConnectBike biedt een breed assortiment elektrische fietsen van Giant aan, waaronder een speciaal voor ConnectBike ontwikkelde ‘heavy duty’ E-bike die door prijs, kwaliteit en servicepakket bijzonder geschikt is voor bijvoorbeeld publieke deel E-bikes, maaltijd- en pakketbezorgers of organisaties die kiezen voor deelfietsen voor hun medewerkers. Zo starten restaurantketen Domino’s Pizza en maaltijdbezorger Takeaway een pilot met de ‘heavy duty’ elektrische fietsen van ConnectBike in Antwerpen, Leuven, Gent en Brussel.

Tot de full-service oplossing die ConnectBike biedt behoort ook een goed werkend digitaal slot en platform. Zo kunnen verschillende gebruikers eenvoudig de elektrische fietsen ontgrendelen, pauzeren en afmelden. Vanaf medio maart wordt de NFC (Near Field Communication) oplossing geïntroduceerd. Elke kaart en smartphone met NFC technologie kan gekoppeld worden aan een online platform om fietsen te ontgrendelen. “Hier zien we enorme mogelijkheden voor hotels. Die kunnen zo eenvoudig de smartkey die nu voor een hotelkamer wordt gebruikt koppelen aan een leen- of huurfiets, aldus Max Machtelinckx van ConnectBike België. Ook bedrijven waarvan de medewerkers een keypas hebben om het kantoor binnen te komen of waar het gebruik van een smartphone verboden is kunnen van deze oplossing profiteren.”

Tenslotte heeft ConnectBike een pechhulp ontwikkeld speciaal gericht op de E-bike berijder. Binnen 60 minuten na de melding is een reparateur ter plekke om de fiets te repareren, om te ruilen of naar de plek van bestemming te brengen. Deze service wordt momenteel in Antwerpen, Brussel en Leuven en vanaf eind maart in geheel België aangeboden.

Vlaams Loodwezen en Xior eerste klanten

De eerste klanten hebben zich inmiddels bij ConnectBike België gemeld. Zo gaat het Vlaams Loodwezen deelfietsen inzetten voor de medewerkers. Ook Xior, dat studentenhuisvesting aanbiedt, gaat haar medewerkers elektrische deelfietsen aanbieden.

Over ConnectBike

ConnectBike is een samenwerking tussen social venture E-bike2work en Giant, werelds grootste fietsproducent. ConnectBike heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de luchtkwaliteit, de vergroening van de leefomgeving en het bevorderen van schone en bereikbare stedelijke omgevingen. We doen dat door het ontwikkelen en aanbieden van alternatieven voor vervuilend stadsvervoer, woon-werkverkeer en dienstreizen, met de E-bike als vertrekpunt. De E-bike is in veel gevallen een uitstekend alternatief voor de auto. En we doen dat door cross-sector partnerships aan te gaan met organisaties die kiezen voor duurzame (mobiliteits)oplossingen. Klanten van ConnectBike dragen ook rechtstreeks bij aan ecologisch herstel door onze samenwerking met zusterbedrijf I Love Beeing.

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.