Meer dan alleen een bezorgfiets!

1 november 2023

Home » Deliver-e bike » Meer dan alleen een bezorgfiets!

In het kort:

De maximumsnelheid in de meeste straten van Amsterdam gaat op 8 december omlaag naar 30 km/u. Daarnaast mogen gemeenten vanaf 1 januari 2025 een stadsgebied aanwijzen waar geen vervuilende voertuigen mogen rijden om hiermee de CO2-uitstoot te verminderen. Zo’n stadsgebied is een zero-emissiezone (ZE-zone). Met de invoering van de zero-emissiezones in 29 steden komen er steeds meer wet- en regelgevingen voor auto’s en (bestel)bussen. De kans is dus groot dat jouw voertuig binnenkort niet meer welkom is in de stad.

In deze snel veranderende wereld is er een sterk opkomende speler die de aandacht van bedrijven verdient: de bezorgfiets. Deze innovatieve, tweewielige oplossing heeft bewezen dat hij niet alleen duurzaamheid en efficiëntie biedt, maar ook kostenbesparingen en klanttevredenheid verhoogt. In deze blog duiken we dieper in de wereld van bezorgfietsen en waarom ze centraal moeten staan in de strategie van elke horeca/(food delivery)-onderneming.

De bezorgfiets in de wereld van fooddelivery

Steeds meer bedrijven beginnen de voordelen te ontdekken van duurzame en praktische leveringsmethoden. Hier zijn enkele redenen waarom de bezorgfiets een centrale rol moet spelen in de strategie van elke horeca/(food delivery)-onderneming.

 • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid
  Duurzaamheid staat hoog op de agenda van veel bedrijven en de bezorgfiets past perfect in deze duurzaamheidsstrategie. In vergelijking met traditionele bezorgvoertuigen met verbrandingsmotoren stoten bezorgfietsen geen schadelijke uitlaatgassen uit. Dit draagt niet alleen bij aan een schonere lucht, maar vermindert ook de ecologische voetafdruk van het bedrijf.

  Steeds meer bedrijven zijn bezig met hun imago en reputatie als het gaat om duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het gebruik van bezorgfietsen kan bijdragen aan een positief imago en laten zien dat een bedrijf zich inzet voor groene oplossingen en milieuvriendelijk transport.

 • Kosteneffectief en efficiënt
  Een ander voordeel van bezorgfietsen is hun kosteneffectiviteit. Ze zijn goedkoper in aanschaf en onderhoud dan traditionele voertuigen. Daarnaast zijn de operationele kosten, zoals brandstof en parkeerplaatsen, minimaal. Bovendien zijn bezorgfietsen wendbaar en kunnen ze gemakkelijk door stedelijke gebieden navigeren, waardoor ze vaak sneller op hun bestemming zijn dan grotere voertuigen.

 • Klanttevredenheid verhogen
  Tegenwoordig draait alles om klanttevredenheid. Bezorgfietsen kunnen hieraan bijdragen door snellere en betrouwbaardere leveringen mogelijk te maken. Klanten zullen blij zijn met de snelle service en zullen eerder geneigd zijn om opnieuw zaken te doen met een bedrijf dat efficiëntie en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan.

 • Maatwerk en flexibiliteit
  Een ander belangrijk aspect van bezorgfietsen is hun vermogen om maatwerk te bieden. Met verschillende soorten bezorgfietsen, zoals bakfietsen voor grote ladingen of elektrische fietsen voor grotere afstanden, kunnen bedrijven hun transportaanpak aanpassen aan specifieke behoeften. Dit maakt bezorgfietsen bij uitstek geschikt voor bedrijven met uiteenlopende leveringsvereisten.
Bezorgfiets

De bezorgfiets als succesfactor

Echter, de bezorgfiets is niet langer beperkt tot de wereld van maaltijdbezorging. Bedrijven over de hele wereld ontdekken de voordelen van deze duurzame, kosteneffectieve en flexibele leveringsmethode. Door bezorgfietsen centraal te stellen in hun logistieke strategie, kunnen bedrijven niet alleen kosten besparen, maar ook hun klanten tevredenstellen en bijdragen aan een groenere toekomst. Het is duidelijk dat de bezorgfiets een cruciale rol speelt in de logistiek van vandaag en morgen.

Juist omdat de bezorgfiets een steeds prominentere rol speelt in de hedendaagse logistiek heeft ConnectBike een speciale elektrische bezorgfiets ontwikkeld: de Giant Deliver-E+. Voor het ontwerp van deze fiets zijn maximaal rijcomfort, een lange actieradius en inzetbaarheid voor intensief gebruik als belangrijkste uitgangspunten genomen. Daarnaast is de elektrische bezorgfiets van ConnectBike voorzien van een 100% anti-lek achterband; Een binnenband gemaakt van kunststof bestaande uit duizenden hermetisch verzegelde luchtkogeltjes die met elkaar verbonden zijn tot één band. Kortom, de bezorgfiets van ConnectBike is meer dan alleen een ‘bezorgfiets’! Het is een tweewielige held die niet alleen onze goederen bezorgt, maar ook een groenere en duurzamere toekomst.

Benieuwd naar wat de kosten zijn om een bezorgfiets te leasen bij ConnectBike? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan.

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.