De snelheid en veiligheid van een bezorgfiets

19 juli 2022

Home » Deliver-e bike » De snelheid en veiligheid van een bezorgfiets

In het kort:

Pakketbezorgers, maaltijdbezorgers, flitsbezorgers…. ze stappen massaal op de bezorgfiets. En niet zomaar eentje; een elektrische bezorgfiets. Dat is niet zo gek. De E-bike is namelijk veel sneller dan een gewone fiets, waardoor er meer bestellingen worden afgeleverd in dezelfde tijd. Maar hoe snel is zo’n E-bike voor bezorgen precies? En belangrijker nog: hoe zit het met de veiligheid? 

Snelle bezorgingen zijn goed voor een merk, maar fietsen die veilig deelnemen aan het verkeer – en er daardoor steeds piekfijn uitzien – zijn nóg belangrijker. 

Hoe hard gaat een bezorgfiets?

Op een normale fiets gaat een berijder gemiddeld 12 kilometer per uur. De meeste elektrische bezorgfietsen halen een maximale snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. Met een E-bike wordt dus in dezelfde tijd twee keer zoveel bezorgd als met een gewone fiets. 

Op vrijwel elke E-bike zit trouwens een begrenzer. Dat betekent dat een berijder ook niet harder kan dan 25 kilometer per uur. 

Hoe veilig is een elektrische fiets?

Hoe harder iemand fietst, hoe groter de kans op brokken. Daar komt nog bij dat de elektrische fiets relatief nieuw is in het straatbeeld. Iedereen moet er nog een beetje aan wennen. Niet alleen de berijders, maar ook de bezorgdiensten zelf. Zij hebben namelijk een grote invloed op de veiligheid van de E-bike. Door hun berijders te informeren en te trainen kunnen ze veel problemen voorkomen. 

De E-bike bezorg fiets is het visitekaartje van een merk

De bezorger die met de elektrische fiets voor de deur staat, is vaak het enige persoonlijke contact dat een merk heeft met een consument. En als een bezorgdienst geen prioriteit stelt aan veiligheid, dan gaat het imago van het merk hard achteruit; hoe snel zo’n E-bike ook is. 

Onervaren bezorgers die op volle snelheid wiebelend in het verkeer duiken…
Jonge bezorgers die te veel risico nemen…
Fietsen die door roekeloos gedrag veel schade hebben….

Het straalt allemaal af op het merk. En het is niet alleen de klant die een bezorging ontvangt  die het ziet. Ook de consument op straat – die op het punt stond om het merk te overwegen – ziet het.

Duurzamer, voordeliger én aantrekkelijker voor nieuwe bezorgers

Hoe veiliger bezorgers omgaan met de E-bike, hoe minder kosten aan onderhoud en reparaties door schade. Daarbij dragen bezorgdiensten met veilig gedrag ook bij aan het duurzame idee van de E-bike. Een fiets die vaak gerepareerd moet worden heeft vanzelfsprekend meer onderdelen nodig maar ook een aanzienlijk kortere levensduur. Niet zo duurzaam dus.

Als veiligheid hoog in het vaandel staat, is een organisatie ook aantrekkelijker voor nieuw personeel. Bezorgers willen namelijk graag een mooie en veilige fiets zonder schade. En als de bezorgdienst de bezorgers ook daadwerkelijk helpt om veilig deel te nemen aan het verkeer, is dat een extra plus.

Bezorgfiets

De unieke veiligheidsservice van ConnectBike

ConnectBike heeft met hun fleet advisor een unieke aanpak om veilig en voorzichtig om te gaan met de elektrische fiets. De fleet advisor bezoekt regelmatig bezorgdiensten om gebruikers uitgebreid te trainen en te informeren. Over de verkeersregels van het land, over hoe de fiets moet worden onderhouden en hoe de fiets correct moet worden gebruikt én gestald. 

Verder krijgen klanten van ConnectBike een uitgebreid pakket met instructiefilmpjes, posters en flyers. Hiermee kunnen bezorgdiensten zelf hun bezorgers informeren over veiligheid en correct gebruik van de fiets. 

Fietsen ontworpen door en voor berijders

Bij ConnectBike staan de berijders voorop. ConnectBike zorgt dat de fiets zo comfortabel en veilig mogelijk is. Om die reden worden de fietsen samen met de berijders ontwikkeld. Er wordt geluisterd naar hun ideeën, wensen en eisen en deze worden indien mogelijk ook daadwerkelijk meegenomen in het definitieve ontwerp van de fietsen. 

Neem contact op met de fleet advisor

Bezorgdiensten moeten goed zorgen voor het visitekaartje van hun bedrijf. Zij kunnen contact opnemen met de fleet advisor van ConnectBike die hen hierbij ondersteuning kan bieden. Zo wordt de verkeersveiligheid vergroot, blijven bezorgdiensten aantrekkelijk als werkgever en voorkomen zij eventuele imagoschade.. Een win-win-win dus!

Nog geen klant bij ConnectBike, maar interesse om een elektrische bezorgfiets te leasen? Neem dan contact met ons op.

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.