Recent Posts

Veelgestelde vragen
Er zijn verschillende manieren hoe je aan een de bezorgfiets kunt komen. Je kunt beginnen door een test aan te vragen, waarbij opgemerkt dient te worden dat de testcapaciteit beperkt is. Daarnaast kun je leasecontract aanvragen voor 1, 2 of 3 jaar of gewoon de fiets kopen. Via knoppen op deze website kun je voor een bepaalde optie kiezen en als je dan het pop-up menu invult, zal ConnectBike de rest doen. Ook zijn er een aantal handige accessoires zoals bezorgboxen en een helm, welke bijdragen aan bezorggemak en veiligheid.

Als het een klein probleem hebt in Nederland, zoals een spatbord wat scheef staat of een band die lek is, kun je het beste direct contact opnemen met de ANWB, telefoonnummer: 088 269 28 88 of in België met Touring, telefoon: +32 (0)2 286 34 61. De ANWB is 60 minuten ter plekke en Touring, afhankelijk van de locatie, is dat ook. Als het een groter issue is, kun je het beste naar ConnectBike ’s web portal gaan op https://connectbike.net/onze-service. Als dit allemaal niet werkt, kun je ook telefonisch contact opnemen: +31 (0)85 047 1806.

ConnectBike heeft een eigen service en onderhoud organisatie in Nederland en België en servicepartners in Zwitserland en België. Daarnaast kan ConnectBike zorgen voor een alternatieve bezorgfiets, een zogenaamde swapbike.

Afhankelijk van welk product en dienst wordt afgenomen, kan het volgende op de maandelijkse factuur komen te staan: lease bedrag van de fiets, maandelijkse bijdrage aan service en onderhoud, eventueel accessoires zoals bezorgboxen, stickers en een helm, verzekering en pechhulp.

 

Als je een afspraak maakt ConnectBike, kom je niet voor verrassingen te staan. Dit betekent dat ConnectBike zorgdraagt voor alle service en onderhoud, mits de rijder de fiets gebruikt waarvoor de fiets bedoeld is. Is dit niet het geval, dan ziet ConnectBike – al dan niet in overleg – een additionele factuur te sturen. Dit is echter bij hoge uitzondering en alleen dan van toepassing als er duidelijk en aanwijsbaar nalatig met de fiets is omgegaan.

Er zijn 2 bedragen, welke eenmalig in rekening worden gebracht als er een of meerdere fietsen worden afgenomen: Euro 100 voor administratie en incasso kosten en Euro 75 voor rijklaar maken en transportkosten van de fiets naar de locatie, waar deze in gebruik wordt genomen.

In principe is alle schade aan de fiets verzekerd, echter dit betekent dat de rijder of gebruiker zich als een “goede huisvader – dan wel – moeder” dient op te stellen of wel: de fiets dient gebruikt te worden waarvoor deze bedoeld is. Belangrijk is dat de gebruiker zelf zorgt voor de verzekering van de fiets gedurende opstal (diefstal, brand, vernieling, etc.) en de verzekering van de rijder.

Voordat de fiets, welke middels een leasecontract is aangekocht, geleverd kan worden, dienen er een aantal documenten ingevuld en ondertekend te worden. In het geval van BNP zijn dit de volgende documenten: leaseovereenkomst, algemene voorwaarden, OL (operationele lease) bijlage voor accessoires, acceptatie certificaat en een UBO-certificaat (Ultimate Beneficial Owner certificaat, bedoelt om geld witwassen tegen te gaan). Daarnaast zal de fiets rijklaargemaakt en vervoerd worden van opslag naar de gebruikslocatie. De ervaring leert dat deze procedure 2 tot 4 weken in beslag neemt.

Hiervoor zijn er 2 mogelijkheden: aanvragen via de ConnectBike web portal op https://connectbike.net/onze-service en via service en onderhoud afspraken (servicelevel agreement of SLA). In het eerste geval neemt de gebruiker of berijder het initiatief en in het tweede geval is dit ConnectBike. In beide gevallen wordt het tijdstip van de daadwerkelijke service beurt gecommuniceerd via mail, telefoon of whatsapp bericht.

Deliver-E aanvraag