WONDERMIDDEL VOOR GEZONDE EN FITTE WERKNEMERS

11 juni 2019

Home » Geen categorie » WONDERMIDDEL VOOR GEZONDE EN FITTE WERKNEMERS

In het kort:

Goed nieuws voor HR-managers. Er is een wondermiddel ontdekt om het ziekteverzuim onder werknemers drastisch terug te brengen. Volgens TNO kan dit middel een kostenbesparing opleveren van maar liefst 27 miljoen euro mits 1% van de werkende bevolking er meer gebruik van zou maken. En nee, het is geen duur sportschoolabonnement of bedrijfsmasseur die de schoudertjes van de werknemers losmaakt. Het wondermiddel is een fiets.

Huh? Een fiets van de zaak?

Eigenlijk weten we allemaal wel dat het beter is om met de fiets naar het werk te gaan dan met de auto. Maar waarom gebeurt het dan nog zo weinig?

De auto van de zaak is heel gewoon, maar de fiets van de zaak wordt niet of nauwelijks overwogen. En dat is gek. Want woonwerkfietsen is een lichamelijke oefening die perfect past in het ritme van ons leven. We moeten namelijk toch naar ons werk. En waarom die reistijd dan niet gebruiken om meteen iets gezonds te doen? Je hoeft geen afspraken te maken bij de sportschool, je hoeft niet je werk te onderbreken om je te laten masseren, je doet het gewoon in het ritme dat je al gewend bent.

10 of 20 kilometer trap je niet zomaar weg

Een goed argument tegen de fiets van de zaak kan de afstand zijn. 10 of 20 kilometer trap je niet zomaar weg. Elke dag stappen dan ook honderdduizenden werknemers liever in de auto of in het openbaar vervoer om naar het werk te gaan.

Maar kijk, daar is de E-bike. Het is een feit dat collega’s met een elektrische fiets vaker fietsen en ook langere afstanden afleggen. 15 kilometer fiets je makkelijk in 35 minuten. Zonder te proppen in het openbaar vervoer en zonder te zuchten en te steunen in de file.

Ook van de elektrische fiets word je een stuk fitter

En oké, de batterij helpt flink bij het trappen, dus je beweegt minder dan op een gewone fiets. Maar je beweegt wel! De inspanning die je verricht met een elektrische fiets is genoeg om je gezondheid een flinke boost te geven. Meer dan bijvoorbeeld wandelen. Want door te fietsen geef je jouw bloedcirculatie een extra push. Het is dan ook niet gek dat collega’s die meer dan één keer per week met de E-bike naar het werk komen veel fitter zijn. Ze zijn minder vaak ziek en presteren beter.

Het wondermiddel van de elektrische fiets komt net op tijd. Want er is een wereldwijde pandemie gaande van ziektes die allemaal te herleiden zijn naar te weinig bewegen. Het is een van de grootste oorzaken voor hartkwalen, suikerziekte en verschillende vormen van kanker. Een studie toonde onlangs aan dat jaarlijks ongeveer 5,3 miljoen mensen overlijden omdat ze te weinig bewegen.

Gewoon als secundair arbeidsmiddel

Goed nieuws dus voor de HR-managers. Het wondermiddel is eenvoudig op te nemen in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd in een mobiliteitsoplossing voor jouw organisatie?

Neem dan contact met ons op! 

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.