ZEG HALLO TEGEN EEN DUURZAAM KANTOOR

12 januari 2022

Home » Geen categorie » ZEG HALLO TEGEN EEN DUURZAAM KANTOOR

In het kort:

Anno 2022 is duurzaamheid geen luxe meer, maar gewoon noodzaak. Ook op kantoor. Je kunt hierdoor geld besparen, maar het grootste voordeel is dat je een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Hieronder een aantal simpele tips om de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf te verminderen.

  1. Verlichting

De makkelijkste manier om de energiezuinigheid op kantoor te verbeteren, is door energiezuinige lampen te gebruiken. Daarnaast kun je bewegingssensors plaatsen in delen van het kantoor die minder gebruikt worden. Zo springen de lampen alleen aan als er iemand de ruimte binnenkomt.

  1. Uitschakelen in plaats van stand-by

Veel werknemers laten hun computer vaak uit gemak op stand-by staan voor de volgende dag. Hierdoor wordt er ’s nachts onnodig stroom verbruikt. Zo verbruik je namelijk tot wel 50% van de gebruiksenergie. Dit geldt niet alleen voor computers en laptops, maar bijvoorbeeld ook voor de printer.

  1. Niet meer met de auto naar werk

Moedig je werknemers aan om met de fiets naar het werk te komen of introduceer het leasen van elektrische auto’s of elektrische fietsen in jouw organisatie. Hierdoor verminder je de CO2 uitstoot.

  1. Afval scheiden

Het scheiden van afval is binnen de meeste bedrijven niet meer weg te denken, maar om dit nog makkelijker te maken kun je verschillende vuilnisbakken aanschaffen. Zo kun je netjes en makkelijk al het afval op kantoor scheiden.

  1. Planten op kantoor

Vergroening kantoor zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar helpt ook bij het reguleren van de temperatuur en vochtigheid op een natuurlijke manier. Daarnaast is er ook uit onderzoek van psychologen van de Rijksuniversiteit in Groningen gebleken dat planten voor meer productiviteit zorgen1.

  1. Verander de koffiehoek

Een belangrijke ruimte op kantoor is de koffiehoek en ook dit kan jij verduurzamen. Zo kun je simpelweg koffiemelk van zuivel inruilen voor plantaardige melk. Daarnaast zijn plastic koffie capsules ook erg vervuilend, dit kost namelijk zo’n 500 jaar om volledig te vergaan. Stap over op biologisch afbreekbare capsules of gebruik een koffiezetapparaat met biologische koffiebonen.

De stap naar een duurzamer kantoor is klein en toch impactvol. Met een aantal aanpassingen draag ook jij een steentje aan het milieu, dus ga snel aan de slag.

1https://www.ambius.nl/news/2020/03/10/onderzoek-van-ambius-en-rug-planten-op-de-werkvloer-15-meer-productiviteit.html

 

Lees ook:

nl_NLNL

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Zorgeloze mobiliteit? Ervaar het nu zelf.

Probeer onze Deliver-E+ bezorgfiets.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.

Vraag hier jouw brochure aan.

Benieuwd naar onze Deliver-E+?
Test het zelf.

Wij brengen onze elektrische bezorgfiets bij jou op locatie, zodat jij deze kunt testen. Ervaar hoe het is om zorgeloos te bezorgen.